החומרים:
חבילת ריבועי בצק עלים "מעדנות" (800 גרם) מופשרים על פי ההוראות המופיעות על גבי האריזה
3/4 כוס שמנת מתוקה (150 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
20 קוביות שוקולד לבן, כל קוביה חצויה לשניים
1/4 כפית קינמון טחון ועוד מעט לקישוט
אבקת סוכר
ביצה טרופה עם כפית מים
אופן ההכנה:
1.מרתיחים את השמנת בסיר קטן. מכבים את הלהבה, מוסיפים את השוקולד ואת הקינמון, מכסים את הסיר, משהים דקה ומערבבים לתערובת אחידה .
2. מעבירים את השוקולד לקערה מצופה בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר, עד שהתערובת מתקשה.
3. מוציאים את השוקולד מהמקרר, "מקמחים" משטח עבודה ואת הידיים במעט אבקת סוכר., מסירים את הניילון ומחלקים את תערובת השוקולד לשניים. מעצבים מכל חלק גליל באורך של כ-40 ס"מ ועובי של כ-2 ס"מ. חותכים כל גליל ל-10 גלילים קטנים באורך 4 ס"מ. מניחים על נייר אפייה ומחזירים למקרר למספר דקות.
4. מניחים ריבוע בצק על משטח עבודה, מניחים במרכזו גליל שוקולד, יוצרים במרכזו שקע, מכניסים לשקע שנוצר שתי חתיכות שוקולד לבן .
5. מברישים את שולי הריבוע במעט מאוד ביצה, מגלגלים את הבצק סביב המלית ומהדקים היטב את התפר, לוחצים עליו בעזרת שיני מזלג. מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהתפר פונה כלפי מטה. לוחצים מעט את הגליל על התבנית ומהדקים בעזרת שיני מזלג גם את השוליים הפתוחים משני הצדדים. ממשיכים באותו אופן עם שאר ריבועי הבצק , גלילי השוקולד והשוקולד הלבן.
נוח לעבוד עם בצק ומלית קרים לכן כדאי להוציא רק כמה ריבועי בצק וגלילי שוקולד מהמקרר בכל פעם.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלסיוס 20-25 דקות, עד שהגלילים מזהיבים, מוציאים מהתנור, משהים 5 דקות, מפזרים אבקת סוכר ומעט קינמון ומגישים.
חבילת ריבועי בצק עלים "מעדנות" (800 גרם) מופשרים על פי ההוראות המופיעות על גבי האריזה
3/4 כוס שמנת מתוקה (150 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
20 קוביות שוקולד לבן, כל קוביה חצויה לשניים
1/4 כפית קינמון טחון ועוד מעט לקישוט
אבקת סוכר
ביצה טרופה עם כפית מים
אופן ההכנה:
1.מרתיחים את השמנת בסיר קטן. מכבים את הלהבה, מוסיפים את השוקולד ואת הקינמון, מכסים את הסיר, משהים דקה ומערבבים לתערובת אחידה .
2. מעבירים את השוקולד לקערה מצופה בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר, עד שהתערובת מתקשה.
3. מוציאים את השוקולד מהמקרר, "מקמחים" משטח עבודה ואת הידיים במעט אבקת סוכר., מסירים את הניילון ומחלקים את תערובת השוקולד לשניים. מעצבים מכל חלק גליל באורך של כ-40 ס"מ ועובי של כ-2 ס"מ. חותכים כל גליל ל-10 גלילים קטנים באורך 4 ס"מ. מניחים על נייר אפייה ומחזירים למקרר למספר דקות.
4. מניחים ריבוע בצק על משטח עבודה, מניחים במרכזו גליל שוקולד, יוצרים במרכזו שקע, מכניסים לשקע שנוצר שתי חתיכות שוקולד לבן .
5. מברישים את שולי הריבוע במעט מאוד ביצה, מגלגלים את הבצק סביב המלית ומהדקים היטב את התפר, לוחצים עליו בעזרת שיני מזלג. מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהתפר פונה כלפי מטה. לוחצים מעט את הגליל על התבנית ומהדקים בעזרת שיני מזלג גם את השוליים הפתוחים משני הצדדים. ממשיכים באותו אופן עם שאר ריבועי הבצק , גלילי השוקולד והשוקולד הלבן.
נוח לעבוד עם בצק ומלית קרים לכן כדאי להוציא רק כמה ריבועי בצק וגלילי שוקולד מהמקרר בכל פעם.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלסיוס 20-25 דקות, עד שהגלילים מזהיבים, מוציאים מהתנור, משהים 5 דקות, מפזרים אבקת סוכר ומעט קינמון ומגישים.
מעדנות
בצק
בצק